headerslide

Succesvolle rondleiding KPN Datacenter

11-06-2019

Afgelopen dinsdag was de kijkdag van het KPN Datacenter in Eindhoven. Nocore heeft haar hosting onder gebracht bij het KPN datacenter in Eindhoven. Speciaal voor de klanten, die de ASP/Cloud hebben ondergebracht bij Nocore, organiseerden wij een zeer exclusieve rondleiding in het datacenter aan de High Tech Campus in Eindhoven.

Aangezien het datacenter niet voor iedereen toegankelijk is, konden er maar beperkt aantal klanten deelnemen aan deze kijkdag. Na een interessante presentatie en een perfecte uitleg hoe het datacenter werkt werd er een indrukwekkende rondleiding gegeven.

Het datacenter in Eindhoven is het enige Tier IV gecertificeerde datacenter van Nederland. Deze certificering garandeert dat het datacenter in Eindhoven is ontworpen en gebouwd volgens de strengste normen voor beschikbaarheid. Hierdoor is het uitgesloten dat bijvoorbeeld stroomonderbrekingen of andere storingen tot uitval van IT leiden. Alle datacenters voldoen aan de hoogste standaarden voor uptime, beveiliging en brandveiligheid. Daarnaast is de fysieke beveiliging van onze datacenters zo ingericht dat niemand toegang heeft zonder autorisatie.

Bijzonder is niet alleen de eerste Tier IV certificering in Nederland, het datacenter is ook uiterst duurzaam. Zo gebruikt het datacenter honderd procent duurzaam opgewekte groene energie. Voor de koeling wordt gebruikgemaakt van de warmte ring, die al op de High Tech campus aanwezig is. Alle restwarmte van het datacenter gaat naar de andere gebouwen op de campus. Daarmee is dit datacenter niet alleen CO2 neutraal, maar zelfs CO2 negatief.

Onze klanten waren erg enthousiast over de kijkdag:

“Nu ik het datacenter van KPN heb gezien weet ik met een gerust hart zeker dat onze data veilig staat.”

“Door de rondleiding en de uitleg van het datacenter heb ik een beter beeld gekregen van de ASP omgeving en kan ik nu een betere voorstelling van maken.”

Energie-efficiëntieklasse D C B A E F G