headerslide

In samenwerking met Schoonmaakjournaal: Inspiratietafel De toekomst van schoonmaakbedrijven

28-11-2019

Op vrijdag 8 november j.l. organiseerde Nocore samen met Schoonmaakjournaal de innovatietafel Het Kantoorloze schoonmaakbedrijf: De toekomst van schoonmaakbedrijven.

Tijdens deze inspiratietafel kwam de volgende stelling op ’tafel’ van gespreksleider Dirk Tuip van FacilityAppsSchoonmaak is van alle tijden, maar hebben schoonmaak(bedrijven) toekomst… Bestaan er in 2050 nog schoonmaakbedrijven?

Natuurlijk schoonmaken blijft mensenwerk, dat is van alle tijden. Maar met de toenemende arbeidskrapte en de lange(re) inzet van mensen tot hun 67e voor ogen zal de schoonmaakindustrie om moeten. Is robotisering de oplossing en kanshebber? Of moeten we denken in andere modellen en concepten? “In steeds minder magazijnen zie je mannen op heftrucks. Dat zal ook in de schoonmaak gebeuren.”

Over de inspiratietafel De toekomst van schoonmaakbedrijven
In vervolg op de Nocore-inspiratietafel Het kantoorloze schoonmaakbedrijf, het nieuwe werken?  vorig jaar november, dit jaar het thema De toekomst van schoonmaakbedrijven.

Aan deze tafel: Jim van Heyningen – DSO Cleaning Services, Johan van Dijk – Nocore Software, Kimberley Roersma – EW Facility Services, Markku Weingartner – Effektief, Richard Bezemer – Consensus Services, Rob Boele – Consensus Services, Ruud Danklof – Blankers Schoon, en gespreksleider Dirk Tuip – FacilityApps.

Meer weten over de inspiratietafel?

Lees het hele verslag hier!

Energie-efficiëntieklasse D C B A E F G